۱۳۹۳-۰۸-۰۹

هالووین - جشن ارواح و اجنه




هالووین - جشن ارواح و اجنه



جشن هالووين
يكي از جشن هايي كه در بسياري از كشورهاي اروپايي و آمريكايي برگزار مي شود، جشن هالووين نام دارد. مردم اين كشورها، اغلب شناخت زيادي از اين جشن ندارند. آنها مي گويند كه هالووين جشن ارواح است؛ جشني كه از كودك تا بزرگسال در شكل ارواح و اجنه ظاهر مي شوند تا همديگر را بترسانند. با اين حال بيشتر آنها هرگز نمي دانند كه هالووين يك جشن شيطان پرستي است.

براي آشنايي بيشتر با اين جشن لازم است كه از پيشينه آن مطلع شويم. بنيانگذاران اين جشن شيطاني، قوم اروپايي «سلت» بودند كه سال ها پيش از ميلاد مسيح در ايرلند و شمال فرانسه زندگي مي كردند. آنها در شب آخر سال، مراسمي را به افتخار (samhain) موسوم به «پروردگار مرگ» برگزار مي كردند. سلتي ها در اين مراسم، دور هم جمع مي شدند و آتش مي افروختند و براي دستيابي به بركت فراوان (دام و غله) اولين فرزند خانواده را قرباني مي كردند. 

مردم اين قوم باور داشتند كه در اين شب، جادوگران سوار بر جاروي خود، در آسمان پرواز مي كنند و زنان با شيطان رابطه جنسي برقرار مي كنند و در اين بين شيطان شيپور مي نوازد و ارواح خبيث بر بلنداي تپه ها با جادوگران به رقص و پايكوبي مي پردازند، به طوري كه گربه هاي سياه، خفاش ها و جن و پري ها نيز با آنها همراهي مي كنند. اين قوم خرافاتي همچنين بر اين باور بودند كه شب پايان سال، مرز ميان دو جهان به نازك ترين حد ممكن مي رسد و موقعيت براي راندن ارواح پليدي كه ممكن است به محصولات شان آسيب برسانند فراهم مي شود، لذا در اين مراسم كه «سامهين» نام داشت، از يك طرف، صورت هاي خود را با نقاب پوشانده و با لباس هاي عجيب، خود را به شكل ترسناكي در مي آوردند و با حركت دسته جمعي، به زعم خود ارواح سرگردان را فريب داده و از روستاهاي محل زندگي خود دور مي كردند، از طرفي ديگر سيب و گردو و بادام و غذا و نوشيدني را داخل سيني ها گذاشته و تقديم ارواح مي كردند. 

قوم سلت، اين مراسم ابلهانه شان را كه منشأ شيطاني و بت پرستي داشت، هر سال انجام مي دادند. تا اينكه رومي ها به اين منطقه حمله كردند. يكي از نتايج اين حمله ورود مسيحيان به اين سرزمين بود كه باعث تغييراتي در مراسم سامهين شد. رهبران كليسا «جشن هاي غيرمسيحيان را با مراسم و تعطيلات مسيحيان تلفيق كردند. جشن هاي روز سامهين نيز با اعياد روز تمامي قديسان در اول نوامبر - كه در آن ياد شهداي اوليه مسيحيت گرامي داشته مي شود - و روز تمامي ارواح در دوم نوامبر - كه در آن ياد تمامي درگذشتگان گرامي داشته مي شود - تركيب شد. شب پيش از روز تمامي قديسان، به نام «شب تمامي مقدسات» (All Hallows Eve) ناميده مي شد و واژه هالووين(Halloween) نيز برگرفته از نام همين شب است.» 

در اوايل قرن 19 ميلادي، بسياري از ايرلندي ها به آمريكا مهاجرت كردند و اين جشن شيطان پرستي را به آمريكا سرايت دادند. البته اين مراسم در آمريكا دچار تغييراتي شد، به طور مثال آمريكايي ها حضور شياطين و ارواح خبيث در هالووين را بيشتر مورد استقبال قرار دادند و بيشتر نمادهاي ترسناك و خشن را براي آن در نظر گرفتند. برگزاري مراسم هالووين در اين كشور، مشكلاتي را براي مردم ايجاد كرد، به طوري كه مجرمان آمريكايي در اين شب مردم را مورد آزار و اذيت قرار مي دادند، به خانه ها حمله مي كردند و با سنگ و كلوخ دودكش خانه ها را مسدود مي كردند و در برابر اعترض مردم، ادعا مي كردند كه اين اتفاقات ناشي از حضور ارواح مرموز و شياطين است و آنها هستند كه مردم را تحريك مي كنند. آسيب هايي كه اين مراسم به همراه داشت باعث شد كه برگزاري هالووين در آمريكا براي مدتي متوقف شود. پس از آن، براي اولين بار در سال 1920 ميلادي دولت آمريكا تحت تدابير امنيتي مجوز رسمي برگزاري اين مراسم شيطان پرستي را صادر كرد.

با اين حال در طي سال ها، محافظت پليس از اين مراسم بيشتر حالتي نمادين داشته است؛ چرا كه اخبار حوادث در شب هالووين نشان مي دهد كه حوادثي نظير آتش سوزي، ضرب و شتم و حتي مرگ به بالاترين حد خود در طول سال مي رسد.
امروزه در اين مراسم كارهاي مختلفي انجام مي شود كه در اينجا به ذكر چند نمونه اكتفا مي كنيم.

توزيع مواد خوراكي مسموم 
در اين شب شيريني و شكلات بين مردم تقسيم مي شود. اين شيريني و شكلات ها اغلب فاسد هستند. بر اساس آمار فدراسيون ملي فروشگاه هاي ايالات متحده، «در سال 2010 بيش از 72 درصد از آمريكاييان در روز هالووين به ديگران شكلات داده اند.» 
البته در اين آمار هيچ اشاره اي به ميزبان شكلات هاي فاسد نشده است. گفتني است، شيريني روز هالووين از سه رنگ زرد، نارنجي و سفيد تشكيل شده است. شيطان پرستان اين سه رنگ را رنگ هاي شيطاني مي نامند. 

كوبيدن در منازل براي گرفتن شكلات
در اين شب، افراد مزاحم، ضمن كوبيدن در خانه هاي مردم، شروع به جيغ و داد زدن مي كنند. آنها از صاحب خانه مي خواهند كه براي شان هديه اي بياورد. در صورتي كه صاحب خانه به آنها هديه دهد، به سراغ خانه بعدي مي روند در غير اين صورت، بلايي سرش مي آورند كه از اين كارش به شدت پشيمان شود.

كدو و شلغم هاي كنده كاري شده
آمريكايي ها در اين به اصطلاح شب ارواح، كدو ها را به شكل صورتك هايي ترسناك برش مي دهند. آنها اين كار را به تقليد از قوم «سلت» انجام مي دهند. سلتي ها، شلغم هاي بزرگ را از درون خالي مي كردند و به اشكال وحشتناكي در مي آوردند و پشت پنجره ها قرار مي دادند تا ارواح از خانه آنها دور شوند. البته اروپايي ها به جاي كدو از شلغم استفاده مي كنند. 
اما آنچه باعث گسترش روزافزون اين مراسم شده، تبليغات رسانه هاي صهيونيستي و حامي صهيونيست، براي اين جشن است. يكي از نتايج اين تبليغات اين است كه «حدود 40 درصد از مردم آمريكا در روز هالووين لباس هاي ويژه اين روز  [كه به شكل شيطان، غول و چيزهاي غيرعادي است] را مي پوشند و 12 درصد از آمريكاييان نيز لباس هاي هالووين را بر تن حيوانات خانگي خود نيز مي پوشانند.» با اين وجود در اين رسانه ها هيچ اشاره اي به اينكه هالووين يك مراسم شيطان پرستي است، نمي شود، بلكه از آن به عنوان يك جشن معمولي كه در بين كودكان و بزرگسالان محبوبيت زيادي دارد ياد مي شود، اما هر انسان منصفي با كمي دقت در مي يابد كه اسكلت، ماسك دراكولا، زخم مصنوعي روي صورت، ماسك هاي گربه و سگ و خفاش، كدو و شلغم نوراني و ... فقط يك جشن معمولي براي تفريح و سرگرمي نيست.

 البته اين كار رسانه هاي غربي از ديد مسيحيان پنهان نمانده و اعتراض آنها را در پي داشته است. به طور نمونه يك سايت مسيحي با تأكيد بر اينكه «در پس پرده [هالووين] قدرت شيطان است كه تقويت مي شود.» مي نويسد: «هنگامي كه مسيحيت رواج يافت؛ دشمنان كليسا با تحقير و آزار مسيحيان در شب هالووين؛ شيطان را مي ستودند. پرستندگان شيطان جمجمه و مذبح و صليب و منبر هم در برابر خانه هاي خود قرار مي دادند و در قرون گذشته بر ديوارهاي كليسا صليب هاي زشت كشيده مسيحيان را مسخره مي كردند.» با اين اوصاف بايد گفت كه شيطان پرستان قديمي در طي ساليان دراز، بدون اينكه از منشأ شيطاني هالووين حرفي بزنند اين مراسم را انجام مي دادند. اما شيطان پرستان مدرن از اينكه مردم به شيطاني بودن اين جشن پي ببرند، ابايي ندارند.

شيطان پرستان مدرن، حتي تاريخ مرگ، آنتوان لاوي را دو روز پس از مرگش، يعني در روز هالووين اعلام كردند تا به مردم بفهمانند كه اين يك جشن شيطاني است. اعلام خبر مرگ لاوي در روز هالووين به حدي تأثيرگذار بوده كه بسياري به اشتباه مي گويند: «روز مرگ لاوي با نام هالووين در آمريكا شناخته مي شود.» شايان ذكر است كه در آمريكا خيلي كم از اسم هالووين استفاده مي شود و بيشتر با اسم اصلي اش كه «شب شيطان» است، خوانده مي شود

نوشته :
Sooshiant Azemikhah‎‏

۱ نظر:

  1. عالیه.واقعا لازمه ازاینحقیقتهامطلع باشیم.سپاسگزاریم.+1

    پاسخحذف