۱۳۹۶-۰۸-۰۵

سخنان عاصمه جهانگیر درباره نقض حقوق بشر در ایران , وضعیت محمدعلی طاهری

گروه خبري سايت
سخنان عاصمه جهانگیر درباره نقض حقوق بشر در ایران , وضعیت محمدعلی طاهری

عاصمه جهانگیر: 
نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد





گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران با ارائه گزارشی به ادامه نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کرد. عاصمه جهانگیر ضمن انتقاد شدید از بازداشت خبرنگاران و نقض حقوق اقلیت‌های دینی در ایران، خواستار پایان دادن به اعدام نوجوانان شد.

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲۵ اکتبر (۳ آبان) با ارائه گزارشی به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کرد.

او در گزارشی درباره شش‌ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی که آن را در جلسه کمیته سوم در نشست همگانی سازمان ملل متحد ارائه کرد در مورد اعدام، شکنجه، نقض آزادی بیان و وضعیت حقوق زنان در ایران ابراز نگرانی کرد.

جهانگیر همچنین از اوضاع اقلیت‌های قومی و عقیدتی، محاکمه و آزار کنشگران حقوق بشر و اعدام نوجوانان در ایران عمیقا ابراز نگرانی کرده است. او با بیان این که در سال گذشته در ایران ۴۳۵ نفر اعدام شدند خواستار پایان دادن به اعدام‌ها در ایران شد.

جهانگیر به حکم اعدام محمدعلی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه، و بازداشت پیروان او اشاره کرد و گفت‌، آن‌ها تحت فشار مجبور به اعترافاتی شده‌اند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران گفت، شلاق زدن، قطع دست یا پا در ایران کماکان ادامه دارد و از دیگر نگرانی‌ها عدم دسترسی برخی از زندانیان سیاسی و امنیتی به امکانات پزشکی به عنوان ابزاری برای آزار و اذیت ‌آن‌هاست.

او گفت، امثال نرگس محمدی‌ که تنها به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری در ایران در زندانند کم نیستند.

جهانگیر همچنین به برخورد ایران با کارمندان "بی‌بی‌سی" فارسی اشاره کرد و گفت، برخی از از این روزنامه‌نگاران که با او صحبت کرده‌اند گفته‌اند که حتی گفت‌وگوی آن‌ها با او نیز ممکن است برایشان عواقبی داشته باشد.

او همچنین از مسدود شدن اموال کارکنان بخش فارسی "بی‌بی‌سی" در ایران سخن گفت و افزود که خانواده‌های آن‌ها در ایران تحت فشار قرار گرفته‌اند تا جلوی کار فرزندانشان را بگیرند.

جهانگیر گفت، در سال ۲۰۱۷ حداقل ۱۲ خبرنگار، ۱۴ وبلاگ‌نویس و تعدادی از فعالان مدنی دیگر تنها به خاطر فعالیت‌های مسالمت‌‌آمیز در ایران بازداشت شده‌اند. او خاطرنشان کرد که بنا بر گزارش‌هایی که به او رسیده است، این افراد تحت شکنجه و آزار قرار گرفته‌اند.

او همچنین از وضعیت دوتابعیتی‌‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و در این رابطه به وضعیت نازنین زاغری راتکلیف ، شهروند ایرانی‌ـ بریتانیایی، و محاکمه او به اتهام "تلاش برای براندازی نظام" اشاره کرد. جهانگیر از دکتر احمدرضا جلالی که پیش از این مقیم سوئد بود و در حال حاضر در ایران به اتهام "محاربه" به اعدام  محکوم شده نیز سخن گفت.

او از وضعیت اقلیت‌های دینی و به‌ویژه بهاییان در ایران و گزارش‌های موجود در مورد بازداشت، شکنجه و محاکمه اقلیت‌های دینی ابراز نگرانی کرد و از دولت ایران خواست، آزادی دین و مذهب را رعایت کند.

جهانگیر همچنین دولت ایران را به رسیدگی پزشکی به زندانیان عقیدتی ـ سیاسی فراخواند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد گفت، با نمایندگان ایران تماس‌‌هایی داشته و درصدد است که این تماس‌ها را ادامه دهد.
عاصمه جهانگیر به بازتر شدن فضای سیاسی در مبارزات انتخاباتی اخیر ریاست جمهوری در ایران اشاره و ابراز امیدواری کرد که وعده‌های حسن روحانی‌، رئیس‌جمهور ایران، در مورد قدرتمند ساختن زنان و استفاده از منشور حقوق مدنی عملی شده و اصلاحاتی در کشور صورت گیرد.

واکنش نماینده ایران

محمد حسنی‌نژاد پیرکوهی، نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل که در این نشست حضور داشت، گزارش عاصمه جهانگیر را "تحریف‌شده و پر از خطا" خواند. او گفت، این گزارش "به اعمال تحریم‌های غیر قانونی و یکطرفه علیه ایرانیان به رهبری آمریکا حتی اشاره هم نمی‌کند... و حرفی از ۱۷ هزار ایرانی که قربانی تروریسم شدند به میان نمی‌آورد."

پیرکوهی افزود، تنها قدرت تعیین‌کننده برای حمایت از حقوق بشر در ایران "خود ایرانی‌ها هستند و جایی برای افراد خارجی نیست".

او با اشاره به آمریکا گفت، برخی از کشورهایی که درباره ایران صحبت کرده‌اند خودشان سابقه‌ای طولانی در نقض حقوق بشر دارند.

نماینده ایران همچنین به عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: «آمریکا و عربستان فراموشی تاریخی دارند. بیشترین کودک را در دنیا عربستانی‌ها با هم‌پیمانانشان کشته‌اند.»

پیرکوهی تأکید کرد، ایران زمانی با ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر موافقت خواهد کرد که به ۱۹۲ کشور دیگر نیز گزارشگر ویژه برود.


منبع خبر : گروه خبري سايت   www.erfanekeihani.com
صفحه رسمي سايت سايمنتولوژي فرادرماني
www.instagram.com/ErfaneKeihani
www.erfanekeihani.picsart.com
www.line.me/ti/p/@uqw4341j
www.telegram.me/erfanekeihani
https://telegram.me/joinchat/AW_UpDvd-jq4wPTn2ydWBg

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر